Home » Blog » Waarom een refurbished Apple net zo goed is als nieuw
Apple refurbished macbook

Waarom een refurbished Apple net zo goed is als nieuw

Door Laptopkorting

Refurbished oftewel tweedehands is helemaal hot. Marktplaats en eBay zijn er groot mee geworden om tweedehand producten aan te bieden, maar er is wel dergelijk verschil tussen een tweedehands laptop en een refurbished laptop.

Doordat het product eerder al een keer gebruikt is, lijkt het wel hetzelfde als een tweedehands laptop, maar dat is het niet. Wanneer je van iemand via via een tweedehands koopt weet je nooit zeker of hij het helemaal goed doet. Bij een refurbished laptop krijg je die garantie wel.

Wat is refurbished Macbook

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een refurbished Macbook?


Laat je goed informeren over de staat van je refurbished Macbook . Sommige aanbieders zeggen duidelijk hoe het product eruitziet. Ze laten je soms kiezen tussen uiterlijke verschillen. Je betaalt dan minder voor een product met meer beschadigingen. Als je weet wat je kunt verwachten, hoef je ook geen genoegen te nemen met een product dat niet goed (genoeg) is.

Vergelijken loont. Het prijsverschil tussen refurbished aanbieders is groot. Een minder beschadigde versie is soms goedkoper bij de concurrent.

De accu van je refurbished Macbook is een onderdeel dat snel slijt, het is daarom handig om te controleren of de accu naar behoren werkt. Dat kan met een app of met software die de staat van de accu kan uitlezen. Voor elk besturingssysteem zijn apps beschikbaar die dit kunnen.

Dit vind je misschien ook leuk